Despre Holde

Ideea pentru proiectul Holde a fost concepută în 2016, de către patru antreprenori români, Liviu Zăgan, Robert Maxim, Matei Georgescu și Alexandru Covrig. În 2017, fondatorii s-au asociat cu echipa de la Certinvest și împreună au creat un model de business inovator și motivant, înființând în 2018 Holde Agri Invest SA. La scurt timp, Holde a atras prima investiție externă de la Vertical Seven Group fondat de antreprenorii Iulian Cîrciumaru si Andrei Crețu.

Holde s-a născut din convingerea că agricultura este viitorul, nu doar în România, ci și la nivel global. La Holde, credem că prin tehnologie, organizare adecvată și oameni potriviți, putem adăuga cu adevărat valoare, transformând peisajul rural local.

Astăzi, sectorul agricol românesc este foarte divers – cu un număr foarte mare de proprietari de ferme mici de 5-10 hectare, dar și cu una dintre cele mai mari ferme din Europa. Având în vedere jucătorii mici și mijlocii, considerăm că este în misiunea noastră de a facilita accesul comunităților locale la o agricultură inovatoare și durabilă, valorificând în același timp potențialul terenului, bunul nostru cel mai de valoare, într-un sistem de investiții transparent și modern.

În iulie 2018 am făcut prima noastră achiziție cumpărând o fermă de 2800 de hectare în zona Rosiori de Vede din județul Teleorman. În august 2018, am început să cultivăm terenul. În septembrie 2019 am închis runda de finanțare seria A prin atragerea a 5 milioane de euro, capital care a fost investit în extinderea fermei de la Roșiorii de Vede la 3.500 de hectare, precum și pentru achiziția de utilaje. În același an am cumpărat un siloz cu o capacitate de stocare de 10.000 tone. În decembrie 2019 am făcut primii pași pe piața de capital prin atragerea a 10 milioane lei de la investitorii de pe Bursa de Valori București printr-un plasament privat pentru acțiunile Holde. Cu capitalul atras în mai 2020 am finalizat achiziția fermei Agromixt Buciumeni din Călărași de 3.500 de hectare.

Obiectivul nostru este să avem, în termen de 10 ani, un portofoliu de minim de 20.000 de hectare de teren operat în România și să devenim unul dintre cei mai importanți actori de pe piața agricolă locală. Pentru a atinge acest obiectiv ambițios, intenționăm să apelăm la diferite instrumente oferite de piața de capital pentru a ne finanța creșterea și dezvoltarea și pentru a deveni proiectul agricol de referință pe piața locală.