Ferma Roșiori

Ferma Roșiori este prima achiziție Holde, finalizată în iulie 2018. Ferma este situată în județul Teleorman, în apropiere de orașul Rosiorii de Vede, la 120 km de București, 70 km de portul Zimnicea la Dunăre și 90 km de portul Corabia (tot la Dunăre).

Suprafața totală a fermei este de 3.500 de hectare, dintre care 150 hectare sunt deținute și 3.350 hectare sunt arendate la care vor fi adăugate 2,500 ha de teren.

Solul în zona fermei Roșiori este foarte fertil și are o capacitate bună de retenție a umidității, existând astfel premisele pentru culturi cu un randament ridicat. În acest moment terenul este cultivat în principal în regim ecologic (cca 60% din suprafață).

Există 6 companii afiliate, toate deținute 100% de Holde Agri Invest SA, care constituie ferma Roșiori, fiecare cu propria certificare ecologică de la ECOCERT. Ferma este cultivată în sistem ecologic începând cu anul 2010, iar acum este în cadrul celui de-al doilea angajament de 5 ani. Cultura ecologică oferă un potențial mai bun al prețurilor produselor recoltate și acces la programele de subvenții dedicate special acestui domeniu.

Holde Agri Operational SRL, deținută 100% de Holde Agri Invest, deține toate utilajele agricole și oferă servicii agricole celor 6 companii afiliate. De asemenea, această companie va achiziționa și administra toate materialele și inputurile agricole, cum ar fi semințele, îngrășămintele, tratamentele etc., prin sistemul său specializat de achiziție și va furniza servicii agricole, de la arat până la recoltare.